Vlietstra en Novon zetten stappen voor Steptember

Van 4 september tot en met 1 oktober worden er 28 dagen lang 10.000 stappen per dag gezet om geld in te zamelen voor mensen met cerebrale parese, deze aandoening werd in het verleden spasme genoemd. De Steptember-actie is een wereldwijd initiatief waar ook in Nederland actief aan meegedaan wordt. Maar liefst 4 teams van Novon en Vlietstra zetten zich in om geld in te zamelen voor onderzoek en behandeling.

Iedereen beweegt. Je laat je hond uit, fietst naar school, naar werk of station, sjouwt de dagelijkse boodschappen naar huis en als het meezit heb je af en toe tijd voor een uurtje sport. Veel mensen willen wel meer bewegen, maar weten niet hoe of hoe zo het kunnen vol houden. Daarom is er Steptember. Of je nu sportief bent of baalt van lichamelijke activiteit, iedereen gaat vanzelf meer bewegen met Steptember. Wij gaan elke dag 10.000 stappen te zetten. Iedereen op zijn/haar eigen manier, ook andere vormen van beweging zoals fietsen, stofzuigen, dansen en zwemmen tellen mee. Na september voel je je gezonder en blijf je bewegen.

Wat is cerebrale parese
CP is een houding- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door beschadiging van de hersenen. CP ontstaat voor het eerste levensjaar. CP is in Nederland de meest voorkomende oorzaak van (motorische) beperkingen bij kinderen. Bijna de helft van alle kinderen in de kinderrevalidatie heeft CP. Voor mensen met cerebrale parese, zoals onze collega Martijn van Dijk van het Bedrijfsbureau, is bewegen niet zo vanzelfsprekend als voor jou. Hij is niet de enige. Cerebrale parese (CP) is de lichamelijke handicap die het vaakst voorkomt bij kinderen. CP is niet te genezen. Martijn gaat tijdens Steptember proberen 4 x 40 baantjes te zwemmen. En zijn collega’s steunen hem hierin door met 4 teams mee te bewegen om geld in te zamelen.

Steunt u ons tijdens Steptember?
Kijk op de teampagina op de website van Steptember en klik op de button “Sponsor”. Er kan gekozen worden voor de sponsoring van een vast, door u zelf gekozen bedrag vanaf €1,-, of voor een bedrag per 1.000 stappen. De betaling wordt eenvoudig en veilig via Ideal gedaan. Persoonlijk een donatie doen en Martijn en zijn teams succes wensen? Dat kan ook, van harte welkom op ons hoofdkantoor aan de Botterweg 16 in Zwolle.

Op de teampagina kunt u ook onze voortgang en gezette stappen volgen. Samen op weg in september!