Wandelestafette’s voor SamenLoop

Op de site van de Peperbus is een artikel geplaatst over de deelname van Novon en Vlietstra aan de Samenloop voor Hoop. Novon Schoonmaak en het zusterbedrijf Vlietstra Schoonmaak hebben vestigingen in Zwolle, Enter, Groningen en Leeuwarden. De ambitie is om in alle vier regio's met teams deel te nemen aan de SamenLoop voor Hoop. Zo ook in Zwolle op 26 en 27 mei in Park de Wezenlanden.

Dat Jacco Vonhof een maatschappelijk betrokken ondernemer is, is bekend. Hij steunt regelmatig diverse culturele en maatschappelijke organisaties, zoals het Frion Festival, het Hospice en Intermezzo.

In dit jubileumjaar waarin het bedrijf 25 jaar bestaat, maakt Novon zich sterk voor de SamenLoop voor Hoop, het 24-uurs wandelevenement van de KWF waar teams op 26 en 27 mei in estafettevorm een etmaal lang over het parcours in het Park de Wezenlanden wandelen, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Alle deelnemers proberen zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Bij de vorige editie van dit evenement was Novon betrokken via één van zijn werknemers die deel uit maakte van het familieteam Borns. Het is met name de eenvoud van de SamenLoop voor Hoop die Jacco zo aanspreekt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de RopaRun of de MontVentoux, waarbij deelnemers vooraf vaak al honderden euro’s moeten inleggen om mee te kunnen doen, is de inschrijving voor de SamenLoop met 15 euro per deelnemer voldaan. En je hoeft geen getrainde sporter te zijn, als je een uurtje kunt wandelen, kun je al meedoen.

Voor alle deelnemers van de Teams Novon/Vlietstra zorgt Jacco voor het inschrijfgeld. Hij stimuleert hiermee de deelname van Novon- & Vlietstra-medewerkers en de saamhorigheid rondom kankerpatiënten en hun naasten.

In de 25 jaar dat Novon nu bestaat blijkt het namelijk niet vanzelfsprekend dat iedereen dat kan meebeleven. Veel collega’s, of partners van collega’s zijn uit het leven gerukt door kanker. Met zijn eigen ouders heeft Jacco van nabij meegemaakt welke impact zoiets op mensen kan hebben. Daarom zit hij ook in het bestuur van Nazorgcentrum Intermezzo, een organisatie die hem zeer na aan het hart ligt.

Mooie bijkomstigheid van de SamenLoop voor Hoop is dat Intermezzo een deel van de opbrengst in ontvangst mag nemen. Ook de nazorg rondom de terugkeer van (ex)kankerpatiënten in het bedrijfsleven is wat Jacco betreft een belangrijk onderwerp. Jacco doet een oproep aan andere bedrijven om ook een SamenLoop-team samen te stellen en de betrokkenheid rondom kankerpatiënten en hun naasten te vergroten.

Bron: www.peperbus.nl/nieuws
Foto: Frans Paalman